Saturday, 15 June 2013

A Weekend Break in Kuantan


Rasa macam dah lama tak check in resort. Kebetulan ada undangan ke majlis perkahwinan my housemate in Pekan, aku pun ambil kesempatan untuk berjalan-jalan.

Mula-mula tu panas juga hati bila cuba tempah bilik di resorts in Cherating, all are fully booked for this weekend. Cuma yang ialah Hyatt Kuantan dan Swiss Garden Kuantan.

The latter is the cheaper option i.e. RM538 for 3D2N stay in a deluxe room.

Aku gerak selepas jabis kerja. Dan alhamdulillah, traffic was smooth. Sebelum tiba di resort, berhenti sekejap untuk makan malam.

Breakfast di Swiss Garden Kuantan was so-so. The spread was not that lavish but sufficient to cater all walk of life. Nasi minyak for breakfast?!? Hmmm...

Mungkin petang sikit nak cuba its spa and sauna.

Ok lah, nak masuk bilik dan bersiap ke majlis resepsi Syed Md. Fithree di Pekan.

Adios 😘
Post a Comment